Desert macarons cu lavanda

de andreea_andrei in Dulciuri, 11 Feb 2018 | 3418 vizualizari

 

Si fiindca am promis ca pun reteta  :)

 

INGREDIENTE

  • 110 g albus
  • 130 g zahar tos
  • 100 g faina migdale fara coji
  • 130 g zahar pudra
  • colorant gel (optional)
  • Crema:
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • o lingura lavanda uscata
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert macarons cu lavanda:

Albusurile si zaharul tos se bat usor cu telul pe baie de abur, pana cand zaharul este topit in totalitate, dupa care mixam crescand viteza progresiv si ramanem la viteza maxima pana avem o bezea ferma. In acest moment se poate adauga colorantul (atentie sa nu fie pe baza de apa fiindca modifica compozitia macaronsilor). Apoi trecem prin sita zaharul pudra si faina de migdale impreuna, pentru a fi mai usor si le adaugam peste bezea, amestecand incet din afara spre interior prin impachetari, pana avem o compozitie omogena usor lucioasa care curge fara intrerupere de pe paleta. 

Punem compozitia in posh, cu ajutorul caruia formam macaronsii, cat mai egali. Punem un prosop pe masa si dam cu tava de masa de cateva ori pentru a scoate bulele de aer. Daca mai raman le scoatem cu ajutorul unei scobitori .

Lasam macaronsii la uscat pana cand formeaza o crusta si nu mai sunt lipiciosi la atingere. Daca nu i lasam suficient la uscat se vor crapa la copt.

Acum pot fi introdusi in cuptorul incins la 160 grade cu functia de ventilatie pornita si ii urmarim pana cand formeaza minunatul piciorus aproximativ 10 minute, in functie de cuptor. Apasam cu degetul pe cel din margine sa fie tare (eu i am facut la cuptorul pe gaz si trebuie pusa o tava dedesubt sau folie de aluminiu ca sa nu se arda). Acum se pot scoate si ii lasam la racit in tava si ii scoatem reci cu ajutorul unei spatule.

Crema de lavanda: Punem la incalzit frisca pe foc mic pentru aprox 1 minut, cat sa fie fierbinte (atentie sa nu fiarba deoarece nu se mai bate apoi), adaugam lavanda, acoperim si lasam la infuzat cateva minute. Strecuram si incalzim iar frisca dupa care adaugam ciocolata cuburi. O lasam cateva momente si apoi amestecam pana avem o crema omogena. Acesta se pune la racit minim 6 ore sau in congelator 30 minute sau pana se intareste. Cand este rece se mixeaza la viteza mica cat sa devina mai aerata. 

Umplem macaronsii si ii punem intr un vas acoperit la frigider pana a doua zi.

Eu ii consider perfecti dupa 48 h.

Spor ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru a-i face in doua culori cum i-am facut eu, se adauga colorantul la final cand compozitia este aproape gata, impartim in doua parti egale si omogenizam avand grija sa nu amestecam prea mult.

2

Daca este prima data cand faci, ramai la cei simpli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macarons